NORDIC WALKING

NORDIC WALKING

DO: 13:00 uur - 14:45 uur 

Voor veel mensen staat Nordic Walking nog steeds een beetje uitsloverig. Je hebt immers al tientallen jaren zonder stokken gelopen, en waarom zou je dan opeens die stokken nodig hebben? En toch, als je je een beetje verdiept in de techniek en de voordelen, dan is het zo gek nog niet. Wij gingen op zoek naar die voordelen en zetten die graag voor je op een rijtje: je verbrandt 30% meer kilocalorieën, je gebruikt meer spieren, je knieën worden minder belast, minder kans op blessures, geen speciale kleding nodig. Kortom veel voordelen! Wil je beginnen met Nordic Walking? Meld je aan!

WAAROM NORDIC WALKING GOED VOOR JE IS

Nordic Walking is intensief wandelen met behulp van "poles"zogenaamde wandelstokken. Deze in Finland ontwikkelde sport is intussen een snel groeiende buitensport  in Nederland.

De techniek is van het langlaufen afgekeken en net als bij deze sport worden ook bij Nordic Walking bijna alle spieren aangesproken. Naast de beenspieren gebruik je o.a. rug-,buik-,schouder- en armspieren. Als je de techniek eenmaal beheerst is het een prachtige manier van intensief bewegen. Het mooie van deze sport is  ook dat je zo de deur uit kunt stappen en beginnen Nordic Walking biedt verder de volgende voordelen:

  • 40% hoger energieverbruik dan wandelen
  • Hogere hartslag
  • Lage belasting van gewrichten.
  • Goede training voor balans en coördinatie
  • Verbetert conditie
  • Ideale manier om af te vallen

Kortom, Nordic Walking is de ideale manier om in de buitenlucht aan sport te doen zonder allerlei voorbereidingen.

TOP